Go to content

Main menu:

Viziunea noastra

Noi, locuitorii acestei zone, am trait si muncit de generatii la poalele acestor munti ocupandu-ne de agricultura, cresterea animalelor, exploatarea padurilor, mai nou turism, totul in armonie cu natura. Suntem oameni simpli, dar acest lucru nu inseamna ca suntem prosti. Nu acceptam ca cineva sa ne schimbe modul de viata fara macar sa ne explice de ce, fara sa ne prezinte necesitatea aplicarii anumitor regului care sa duca la coabitarea cat mai favorabila intre om si natura.
Suntem deschisi la "nou" fara sa fie nevoie sa fim fortati. Cineva spunea la un moment dat: "Coordonarea in timp in ceea ce priveste introducerea unei inovatii este, poate, mai mult o arta decat o stiinta". Intr-adevar, trebuie sa stii cum sa te exprimi, trebuie trecut peste sintagma "stiu cel mai bine", trebuie lucrat impreuna cu comunitatea. Comunitatea trebuie sustinuta, oamenii au nevoie de sugestii, idei si sprijinacolo unde este cazul, nu de nagativisme si intors de spate.

Realizam din ce in ce mai mult ca implicarea noastra este necesara intr-un mod cat mai direct deoarece noi vom fi aceia care vom trai urmarile evenimentelor care se intampla.

tarcu, muntii tarcu, tarcu, natura 2000, nedeia, poiana, poiana marului, bloju, asociatia, zavoi, caras severin, arie protejata

Barajul Poiana Marului
localnici din Poiana Marului

Lobby pentru Banatul de munte

ROSCI0126
Back to content | Back to main menu