Go to content

Main menu:

Presa

Localnicii au spus un "NU" raspicat salbaticirii !

„Pro Banatul de Munte” a reușit să organizeze o importantă audiere publică cu privire la viitorul zonei Munților Țarcu și declarării zonei ca zonă sălbatică.
Audierea publică a avut loc sâmbătă, 16 decembrie, la Căminul Cultural din Zăvoi, cu începere de la ora 16. Au fost prezenți locuitori din satele comunei, dar și din alte localități afectate de problema supusă audierii publice. Oamenii au venit din Bolvașnița, Turnu Ruieni, Borlova, Caransebeș sau Oțelu Roșu, astfel că aproape toate locurile din cămin au fost ocupate.
Audierea a început cu un cuvânt al lui Marian Apostol, din partea Pro Banatul de Munte, care a făcut o prezentare a proiectului de sălbăticire, dar și a regulilor după care se va desfășura această audiere publică. Click aici pentru continuarea articolului
Banatul de Munte: NU VREM SALBATICIE !!!
Suntem oameni, nu animale !
Muntii Tarcu sunt casa noastra, nu gradina voastra zoologica !
„Munții Țarcu – zonă salbatică sau motor pentru dezvoltare economică și bunăstare”
este tematica ultimei dezbateri și audieri publice demarate de către Lobby pentru Banatul de Munte.

Nevoia relansării sociale și economice a localităților din zona Banatului de Munte, prin valorificarea potențialului turistic, a resurselor naturale, a infrastructurii de transport şi a resurselor umane disponibile, a determinat organizarea unui grup de inițiativă, denumit „Pro Banatul de Munte”. Acesta dorește detectarea și efectuarea unor expertizări a problemelor, a oportunităților, privind dezvoltarea economică și socială existente în această zonă, determinarea unor soluții fezabile care, ulterior, să fie promovate în relația cu decidenții din domeniul politic și administrație, prin instrumente specifice campaniilor de lobby și advocacy. CIteste mai multe
Audiere publica Muntii Tarcu - Caminul Cultural Zavoi, 16 Decembrie orele 14:00

WWF sau WTF? ONG sau companie în toată regula?
O declarație în stilul limbajului de lemn semnată de celebrii ong-iști ecologiști WWF, apărătorii naturii virgine și ai faunei noastre, vorbește despre uciderea urșilor care nu ar constitui un dezavantaj și un dezechilibru natural, pentru că cităm „Uciderea ursului este menită „creșterii acceptanței sociale“. Nu-i așa că ceva se bate cap în cap, dacă stai să lecturezi maculatura pe care și-o asumă această organizație non-guvernamentală atunci când cere societății civile cei 2% din impozit pentru salvarea aceluiași urs carpatin?
Citeste mai multe ...

Back to content | Back to main menu