Go to content

Main menu:

Presa

Investitor german scandalizat de sălbăticirea zonei din Poiana Mărului!

Grupul „Lobby pentru Banatul de Munte“ a organizat recent o audiere publică la Zăvoi pe tema sălbăticirii zonei, după ce o inițiativă de declarare a zonei Munților Țarcu ca zonă de sălbăticie a fost demarată fără o consultare publică serioasă.
Audierea publică de la Zăvoi a avut ca obiect tocmai informarea publicului cu privire la avantajele și dezavantajele unui asemenea proiect, dar și cu privire la legislația internă și cea europeană ce face referire la zonele de sălbăticie. Mai sunt câteva zile până ce Comisia de Experți desemnată va sintetiza într-un raport final toate propunerile făcute în cadrul audierii şi va formula concluziile şi recomandările acesteia.
Am reținut, din ziua audierii publice de la Zăvoi, că la acest eveniment civic nu au participat doar români, ci a ținut să-i fie auzită vocea și un investitor german, care a depus o depoziție scrisă pentru audierea publică. Citeste mai multe...
Natura2000 Muntii Tarcu - o problema pentru comunitate
Localnicii au spus un "NU" raspicat salbaticirii !

„Pro Banatul de Munte” a reușit să organizeze o importantă audiere publică cu privire la viitorul zonei Munților Țarcu și declarării zonei ca zonă sălbatică.
Audierea publică a avut loc sâmbătă, 16 decembrie, la Căminul Cultural din Zăvoi, cu începere de la ora 16. Au fost prezenți locuitori din satele comunei, dar și din alte localități afectate de problema supusă audierii publice. Oamenii au venit din Bolvașnița, Turnu Ruieni, Borlova, Caransebeș sau Oțelu Roșu, astfel că aproape toate locurile din cămin au fost ocupate.
Audierea a început cu un cuvânt al lui Marian Apostol, din partea Pro Banatul de Munte, care a făcut o prezentare a proiectului de sălbăticire, dar și a regulilor după care se va desfășura această audiere publică. Click aici pentru continuarea articolului
Banatul de Munte: NU VREM SALBATICIE !!!
Suntem oameni, nu animale !
Muntii Tarcu sunt casa noastra, nu gradina voastra zoologica !
„Munții Țarcu – zonă salbatică sau motor pentru dezvoltare economică și bunăstare”
este tematica ultimei dezbateri și audieri publice demarate de către Lobby pentru Banatul de Munte.

Nevoia relansării sociale și economice a localităților din zona Banatului de Munte, prin valorificarea potențialului turistic, a resurselor naturale, a infrastructurii de transport şi a resurselor umane disponibile, a determinat organizarea unui grup de inițiativă, denumit „Pro Banatul de Munte”. Acesta dorește detectarea și efectuarea unor expertizări a problemelor, a oportunităților, privind dezvoltarea economică și socială existente în această zonă, determinarea unor soluții fezabile care, ulterior, să fie promovate în relația cu decidenții din domeniul politic și administrație, prin instrumente specifice campaniilor de lobby și advocacy. CIteste mai multe
Audiere publica Muntii Tarcu - Caminul Cultural Zavoi, 16 Decembrie orele 14:00

WWF sau WTF? ONG sau companie în toată regula?
O declarație în stilul limbajului de lemn semnată de celebrii ong-iști ecologiști WWF, apărătorii naturii virgine și ai faunei noastre, vorbește despre uciderea urșilor care nu ar constitui un dezavantaj și un dezechilibru natural, pentru că cităm „Uciderea ursului este menită „creșterii acceptanței sociale“. Nu-i așa că ceva se bate cap în cap, dacă stai să lecturezi maculatura pe care și-o asumă această organizație non-guvernamentală atunci când cere societății civile cei 2% din impozit pentru salvarea aceluiași urs carpatin?
Citeste mai multe ...

Barajul Poiana Marului
localnici din Poiana Marului

Lobby pentru Banatul de munte

ROSCI0126
Back to content | Back to main menu