Go to content

Main menu:

Din zona

„Munții Țarcu – zonă salbatică sau motor pentru dezvoltare economică și bunăstare”
este tematica ultimei dezbateri și audieri publice demarate de către Lobby pentru Banatul de Munte.

Nevoia relansării sociale și economice a localităților din zona Banatului de Munte, prin valorificarea potențialului turistic, a resurselor naturale, a infrastructurii de transport şi a resurselor umane disponibile, a determinat organizarea unui grup de inițiativă, denumit „Pro Banatul de Munte”. Acesta dorește detectarea și efectuarea unor expertizări a problemelor, a oportunităților, privind dezvoltarea economică și socială existente în această zonă, determinarea unor soluții fezabile care, ulterior, să fie promovate în relația cu decidenții din domeniul politic și administrație, prin instrumente specifice campaniilor de lobby și advocacy. CIteste mai multe
Audiere publica Muntii Tarcu - Caminul Cultural Zavoi, 16 Decembrie orele 14:00
UP-DATE - imediat dupa notificarea noastra gunoaiele au fost ridicate de catre personalul Pensiunii Florina. In plus, gestul a fost motivat prin faptul ca gunoiul nu avea unde sa fie dus deoarece masina de gunoi venea peste cca. 1 saptamana. Am luat la cunostinta acest lucru pe care il vom urmari in incercarea de a rezolva situatia.
De asemenea, am primit angajamentul proprietarilor ca evenimente de acest fel nu se vor mai repeta cat si dorinta de participare la evenimentele de curatenie din Poiana Marului.
NOTA: nu toate gunoaiele au fost aruncate de aceeasi persoana, ei fiind doar cei prinsi in fapt.

Ne pare rau sa observam ca inclusiv unii dintre localnici si proprietari de pensiuni aleg calea mai usoara dar dezastruoasa pentru mediu sfidand parca comunitatea si eforturile acesteia de a face si pastra Poiana Marului o localitate curata.


In acest caz, se pare ca Pensiunea Florina (sau reprezentanti ai acesteia) a preferat ca propriile gun
oaie sa fie duse la punctele de recoltare publica, asta in timp ce masina de gunoi vine la fiecare casa sa ridice gunoiul.

Pe langa acest fapt deloc elegant, se pare si ca gunoaiele nici macar nu au fost aruncate in acele cosuri din plasa, ci pur si simplu au fost aruncate la voia intamplarii. Ce puteti vedea este modul cum cainii, pisicile si alte animale au imprastiat acest gunoi, gunoi pe care Pensiunea Florina trebuia sa
il depoziteze in pubele proprii pana la venirea masinii de gunoi.

Gunoaiele au fost duse la "coada lacului", departe de "beneficiar", ca sa nu se poata sti cine a facut asta.

Barajul Poiana Marului
localnici din Poiana Marului

Lobby pentru Banatul de munte

ROSCI0126
Back to content | Back to main menu