Go to content

Main menu:

Custode/administrator

In data de 04.12.2013 MMSC a reziliat contractul de administrare cu Asociatia Altitudine nr. 02/01.03.2010 - vezi aici adresa de reziliere

Datorita acestui fapt, pana la o noua sesiune de administrare, responsabilitatea managementului Sitului NAtura 2000 Muntii Tarcu revine autoritatii responsabile de protectia mediu si anume MMSC prin APM Caras Severin.

In continuare extras din legislatia in vigoare:

Art. 1) si 2) din Ordinul nr. 1470 din 12 iulie 2013 prevede urmatoarele:

Art. 2

(1)În vederea atribuirii în administrare a ariilor naturale protejate care necesită constituirea de structuri de administrare, autoritatea responsabilă revizuieşte periodic lista ariilor naturale protejate care necesită structuri proprii de administrare prin ordin al conducătorului autorităţii responsabile, la propunerea direcţiei de specialitate, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

(2)În cazul suprapunerii ariilor naturale protejate care nu necesită structuri proprii de administrare cu ariile naturale protejate care necesită structuri proprii de administrare, administrarea se asigură de structurile de administrare ale acestora, cu realizarea unui singur plan de management integrat, ţinând cont de respectarea categoriei celei mai restrictive arii naturale protejate în zonele de suprapunere.

(3)În cazul rezervaţiilor ştiinţifice, rezervaţiilor naturale, monumentelor naturii, siturilor de importanţă comunitară, ariilor speciale de conservare, ariilor de protecţie specială avifaunistică şi al celorlalte bunuri ale patrimoniului natural supuse unui regim special de protecţie, care sunt cuprinse total sau parţial în perimetrele rezervaţiilor biosferei, ale parcurilor naţionale şi naturale, administrarea se asigură de structurile de administrare ale acestora din urmă.

(4)Până la atribuirea în administrare, responsabilitatea managementului acestor categorii de arii naturale protejate revine autorităţii responsabile, potrivit legislaţiei în vigoare. – N.N este Ministerul conform OUG.

Art. 1

(1)Ariile naturale protejate care necesită structuri de administrare proprii se atribuie în administrare de către autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului, denumită în continuare autoritatea responsabilă, pe bază de contract de administrare.

Barajul Poiana Marului
localnici din Poiana Marului

Lobby pentru Banatul de munte

ROSCI0126
Back to content | Back to main menu