Go to content

Main menu:

Actiuni

Inca de la inceput ne-am propus sa facem din Poiana Mărului un loc mai frumos, mai bun. Primul pas este sa constientizam situatia si realitatea si, dupa cum clar se poate observa in Poiana Marului, Caras Severin, situatia nu este roz. O fi doar in pozele ce circula pe net, o fi in birourile autoritatilor, o fi in capul unor copii ce fac pe iubitorii de natura pe la Bucuresti sau cine stie pe unde dar noi stim care este realitatea.
Si ca sa tragem un semnal de alarma, ca sa aratam oamenilor ca se poate, sa aratam autoritatilor ca ne dorim, noi cei din Asociatia Bloju Poiana Marului vom fi primii care ne vom murdari pe maini. Pentru ca pana la urma este mizeria noastra, indiferent cine o face, o face la noi acasa si noi ramanem cu ea.
Cu ajutorul #PrimăriaZăvoi si echipei #MunteleMicExtrem ne-am propus ca in weekend-urile din perioada 15 Septembrie - 14 Octombrie 2017 sa ne facem curat in Poiana noastra draga.
Asadar, oricine doreste sa ne ajute este binevenit. Din partea noastra veti avea cazarea asigurata la pensiunile, casele de vacanta si chiar casele private, masa si nu in ultimul rand distractie.
Echipa #MunteleMicExtrem ne ajuta cu o experienta pozitiva prin care au "facut curat la munte" si vine cu oameni care sa ne aduca si zambetul pe buze ca #Macanache, #Peregrinii, #Pietonu, #DjOnd
https://www.facebook.com/curatlalac/?fref=ts

Va asteptam cu drag!

Este adevarat! drumul pana in Poiana Marului, CS este dezastruos. Dar sa nu uitam ca dezastrul incepe inca din Zavoi, cand vrei sa mergi de pe drumul spre Hateg/Otelu Rosu spre Poiana Marului: trecerea peste linia de cale ferata. Este prima provocare si incercare pentru oricine vrea sa vina la noi si chiar si pentru noi cei din zona.

Asadar, am depus o cerere de reabilitare a acestei treceri catre Regionala Căi Ferate Timișoara prin care solicitam luarea unor masuri urgente de reabilitare a trecerii la nivel cu calea ferata situata pe DJ683 (cunoscut si ca DN68) din comuna Zavoi spre localitatile 23 August, Măgura, Măru si nu in ultimul rand Poiana Mărului.

Aici puteti gasi adresa completa.

Buzatu Marinică
Președinte

Dupa multe apeluri, adrese, etc. adresate Primariei Comunei Zavoi, aceasta a formulat catre Consiliul Judetean Caras Severin un scurt memoriu de prezentare a situatiei DJ 683, drum ce face legatura dintre Zavoi si Poiana Marului.
Click aici pentru a vizualiza memoriul trimis de catre Primaria Comunei Zavoi:

"Un mediu curat, o viaţă sănătoasă!" - proiect in parteneriat cu Primaria Comunezi Zavoi si Scoala Gimnaziala Maru, jud. Caras Severin

Perioada de desfăşurare: martie 2014 – iunie 2014

Scopul proiectului:

Creşterea gradului de conştientizare a elevilor cu privire la importanţa conservării biodiversităţii, în general, şi a Ariei Naturale Protejate Munţii Ţarcu, în special.

Activităţile proiectului:

  • Constituirea echipei de proiect.

  • Sesiunea de informare cu tema Arii Naturale Protejate Munţii Ţarcu.

  • Ecologizarea tronsonului de drum loc. Măru Baraj Poiana Mărului – 8 aprilie 2014, ora 9 oo, cu plecare de la Şcoala Gimnazială Măru.

  • Participanţi: elevi ai claselor V VIII, cadre didactice, comunitate locală.

  • Produsul final al proiectului realizarea unui panou cu activităţile proiectului şi înmânarea diplomelor de participare


vezi aici mai multe detalii


Barajul Poiana Marului
localnici din Poiana Marului

Lobby pentru Banatul de munte

ROSCI0126
Back to content | Back to main menu