Go to content

Main menu:

Acces in zona si trasee

Poiana Marului se afla la 25 km de orasul Otelu Rosu, Se poate ajunge in Poiana Marului pe DN 68, Caransebes-Hateg, cu o mica deviere pe langa comuna Zavoi. Din Zavoi sunt 22 km pana in Poiana. Undeva pe partea stanga a drumului se afla si un lac mare de acumulare. In zona barajului, panta este o idee mai accentuata, dar nu pune probleme. Drumul este destul de bun. Pana in Otelu Rosu se poate merge cu trenul, dupa care se poate lua un taxi (foarte ieftin), maxi taxi, microbuze, ocazii, etc.

Ca oriunde la munte, traseele montane marcate sunt cele mai indicate. Va rugam sa le folositi si sa nu va abateti de la ele chiar daca va considerati un om "al muntelui".
Nu uitati sa fiti pregatit pentru orice drumetie: un telefon (de urmarit periodic unde si cand aveti semnal pentru a sti unde sa reveniti), echipament adecvat, informati pe cineva ca plecati si dati timpi de verificare, comunicati traseul pe care intentionati sa mergeti (chiar daca nu este cel mai bun de urmat...), provizii.

Va rugtam sa dati un click pe poza alaturata pentru a intra in aplicatia unde puteti vizualiza traseele in detaliu, sectiune de urcat/coborat, altitudinea, timpii de deplasare estimati, etc.

directii, acces, indicii, trasee catre Poiana Marului.
Barajul Poiana Marului
localnici din Poiana Marului

Lobby pentru Banatul de munte

ROSCI0126
Back to content | Back to main menu